AansprakelijkheidsVerzekering voor ZZP'ers en Bedrijven (AVB)

Aansprakelijkheid | Bedrijfsaansprakelijkheid | Werkgeversaansprakelijkheid | Beroepsaansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsverzekering in het verzekeringspakket voor de ZZP-er of een MKB bedrijf dekt de schade die je bedrijfsmatig bij iemand anders. Als de ZZP'er de schade veroorzaakt dan betaald de aansprakelijkheidsverzekering deze schade, onder bepaalde voorwaarden, uit. Dit geldt voor letsel- en zaakschade van anderen waarvoor de ZZP'er aansprakelijk wordt gesteld. Dit geldt overigens niet voor de uitgevoerde werkzaamheden. Dit valt onder de CAR-/montageverzekering of de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in het ZZP Pakketverzekering voor ZZP'ers die met gereedschap of in de bouw werken

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven geldt voor de schade die je als bedrijf aan iemand anders veroorzaakt. Dit betreft dus bijvoorbeeld letsel- en zaakschade van anderen waarvoor je als ZZP'er aansprakelijk wordt gesteld. Ook voor geleend of gehuurd gereedschap en werkmateriaal van derden.

Voor schade als het gevolg van brandgevaarlijk werk geldt een hoger eigen risico. Let op dat de schade aan eigendommen van klanten, schade aan bouwwerken of bouwmaterialen waar je mee werkt en diefstal van werkmateriaal valt nagenoeg altijd buiten de dekking van de bedrijfsaansprkalijkheidsverzekering. Voor de klusjesman, timmerman, loodgieter en installateur hebben wij hier een speciale Constructie All-Risk- en Montageverzekering voor.

Aansprakelijkheidsverzekering in het ZZP Pakketverzekering voor adviserende ZZP'ers

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking als je aansprakelijk wordt gesteld door iemand anders, als je als bedrijf schade aan iemand anders hebt veroorzaakt. Voor adviserende beroepen is er echter geen dekking voor schade als gevolg van beroepsfouten of verkeerde adviezen. Hiervoor is een dekking mogelijk op een beroepaansprakelijkheidsverzekering.

Stel je eigen ZZP verzekeringspakket samen

Op maat gemaakte ZZP Pakketverzekeringen voor diverse beroepen